Založ si blog

Ako opraviť kabelku

Ako opraviť kabelku z mäkkého materiálu

Poznáte to, kabelka vyzerá v obchode krásne, aj po vyskúšaní máte skvelý dojem a k tomu je ešte vo výraznej zľave, nie je nad čím váhať. A potom to príde, reálne nosenie s reálnymi vecami v nej ukáže, že to nebol až taký dobrý nápad. Na úpravu bol použitý plast (vyrezaný zo starej krabice a obšitý látkou). Komfort pri vyberaní vecí je trošku znížený, no chráni pred vreckovými zlodejmi, minimálne pocitovo. Kabelka sa teraz oveľa lepšie nosí.

                             PRED A PO ÚPRAVE

                                 PRED A PO ÚPRAVE

          PRED (PRÁZDNA KABELKA)

            PRED (PLNÁ KABELKA)

                        PRED (PLNÁ KABELKA)

.

.

.

.

#oprava kabelky #oprava tašky #urob si sám #jednoducho #móda

 

 

Ako opraviť popruh na kabelke

Možností je viacero, kúpiť materiál a vyrobiť si popruh, prípadne polotovar popruhu z galantérie (látkový, koženkový či retiazkový) a už len pridať spony alebo kúpiť hotový popruh. Spôsob úpravy je vždy prispôsobený kvalite kabelky a životnosti materiálov.

V tomto prípade bolo najpragmatickejšie využiť voľný priestor pri zipse a doň vložiť popruh (originálne vonkajšie úchytky sa úplne alebo čiastočne roztrhli). Ide o malú kabelku, ktorá slúži len na maličkosti, po úprave kvalitne drží (pri veľkej kabelke je potrebný iný postup). Kabelky ako aj popruhy sú zo syntetického materiálu. Biely popruh je ušitý z koženky a nespevnený (pri väčšej kabelke je vhodné vo vnútri popruh spevniť, samotná koženka nie je až tak pevná). Čierny popruh je použitý z inej kabelky (karabínka sa zlomila, teraz je skrytá vo vnútri kabelky).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

#popruh #kabelka #oprava rúčky #urob si sám #jednoducho #móda

 

 

Z iného súdka…

Tip ako prekryť reklamné logo na textíliách

Reklamné logo je možné jednoducho prešiť inou látkou alebo prekryť nažehlovačkou dostupnou v galantérií, dnes je ich výber široký.

.

.

.

.

.

#prekryť reklamné logo #odstrániť reklamné logo #textil #urob si sám #jednoducho #móda

 

Jednoduchá recyklácia

14.02.2021

Keď sú všetky obchody zatvorené, tieto rúška boli ušité zo starých bavlnených nohavíc. Dvoj aj trojvrstvové látkové rúška vznikli recykláciou, sú šetrnejšie k životnému prostrediu (v porovnaní s jednorázovými rúškami) a je možné ich vyprať aj jednoducho v práčke. Môžu byť aj kombinované s FFP respirátormi, aby ladili s outfitom. Pri oprave bundičky [...]

Rúška, aktuálna povinná súčasť outfitu

31.12.2020

V týchto krušných časoch, ktoré neočákavane v roku 2020 nastali, sa stali rúška potrebnou a každodennou súčasťou nášho vychádzania von či do práce. Prvé rúška som amatérky ušila ešte v marci a apríli, keď boli všetky obchody takmer zo dňa na deň zatvorené a musela som improvizovať a použiť naozaj iba doma dostupné materiály. Kvalitné trojvrstvové rúška boli [...]

Ako jednoducho ručne opraviť výstrih na dámskom oblečení

29.12.2020

Blúzka peknej marhuľovej farby, no s efektom „rozpáraného výstrihu“, teda bez obšitia či obnitkovania. Je to vecou vkusu, ja preferujem tradičné opracovanie, nejako sa mi viac hodí k office outfitu. Neopracované zakončenie látky som vo výstrihu iba ručne prichytila z vnútornej strany. Bola tam dvojitá látka, preto nie je na vonkajšej strane nič vidieť, všetky stehy sú z [...]

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

uniprasma

Foto blog o úprave oblečenia a doplnkov, recyklácií, tvorbe nových kúskov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 121511x
Priemerná čítanosť článkov: 3797x

Autor blogu