Založ si blog

Ako „zatepliť“ sveter

Dierkovaný sveter, v ktorom nie je zima

Dierkovaný (vzorovaný) sveter je trendy, ale nepraktický na chladné dni, a to bol dôvod prečo bol nosený iba sporadicky. Rovnako málo využitý v mojej skrini bol béžový kardigán. Ideálne riešenie je všiť nenápadný béžový krémový kardigán do dierkovaného svetra. Tým sa odstránia akékoľvek nedostatky, ktoré sú viditeľné, ak je jeden sveter iba voľne oblečený pod druhým svetrom, či už prečnievajúca časť alebo chýbajúci sveter pri voľnom nosení. Teplý pohodlný sveter nosím teraz veľmi rada a rozhodne oveľa častejšie.

                 PRED ÚPRAVOU                         PO ÚPRAVE

             PRED ÚPRAVOU                            PO ÚPRAVE

 

#úprava oblečenia #sveter #urob si sám #jednoducho #móda #ručné šitie

 

Nenáročná a rýchla úprava kardigána

Jednoduchý spôsob, ako urobiť kardigán teplejší, je všiť rukávy z iného starého svetra do vnútra. Je dôležité uvážene zvoliť farbu rukávov, najmä ak je sveter svetlejšej farby. Teplý kardigán je teraz jeden z mojich obľúbených.

.

.

.

#úprava oblečenia  #recyklácia oblečenia #sveter #urob si sám #jednoducho #móda #ručné šitie

Jednoduchá recyklácia

14.02.2021

Keď sú všetky obchody zatvorené, tieto rúška boli ušité zo starých bavlnených nohavíc. Dvoj aj trojvrstvové látkové rúška vznikli recykláciou, sú šetrnejšie k životnému prostrediu (v porovnaní s jednorázovými rúškami) a je možné ich vyprať aj jednoducho v práčke. Môžu byť aj kombinované s FFP respirátormi, aby ladili s outfitom. Pri oprave bundičky [...]

Rúška, aktuálna povinná súčasť outfitu

31.12.2020

V týchto krušných časoch, ktoré neočákavane v roku 2020 nastali, sa stali rúška potrebnou a každodennou súčasťou nášho vychádzania von či do práce. Prvé rúška som amatérky ušila ešte v marci a apríli, keď boli všetky obchody takmer zo dňa na deň zatvorené a musela som improvizovať a použiť naozaj iba doma dostupné materiály. Kvalitné trojvrstvové rúška boli [...]

Ako jednoducho ručne opraviť výstrih na dámskom oblečení

29.12.2020

Blúzka peknej marhuľovej farby, no s efektom „rozpáraného výstrihu“, teda bez obšitia či obnitkovania. Je to vecou vkusu, ja preferujem tradičné opracovanie, nejako sa mi viac hodí k office outfitu. Neopracované zakončenie látky som vo výstrihu iba ručne prichytila z vnútornej strany. Bola tam dvojitá látka, preto nie je na vonkajšej strane nič vidieť, všetky stehy sú z [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

uniprasma

Foto blog o úprave oblečenia a doplnkov, recyklácií, tvorbe nových kúskov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 121783x
Priemerná čítanosť článkov: 3806x

Autor blogu