Založ si blog

Ako opraviť kabelku

Ako opraviť kabelku z mäkkého materiálu

Poznáte to, kabelka vyzerá v obchode krásne, aj po vyskúšaní máte skvelý dojem a k tomu je ešte vo výraznej zľave, nie je nad čím váhať. A potom to príde, reálne nosenie s reálnymi vecami v nej ukáže, že to nebol až taký dobrý nápad. Na úpravu bol použitý plast (vyrezaný zo starej krabice a obšitý látkou). Komfort pri vyberaní vecí je trošku znížený, no chráni pred vreckovými zlodejmi, minimálne pocitovo. Kabelka sa teraz oveľa lepšie nosí.

                             PRED A PO ÚPRAVE

                                 PRED A PO ÚPRAVE

          PRED (PRÁZDNA KABELKA)

            PRED (PLNÁ KABELKA)

                        PRED (PLNÁ KABELKA)

.

.

.

.

#oprava kabelky #oprava tašky #urob si sám #jednoducho #móda

 

 

Ako opraviť popruh na kabelke

Možností je viacero, kúpiť materiál a vyrobiť si popruh, prípadne polotovar popruhu z galantérie (látkový, koženkový či retiazkový) a už len pridať spony alebo kúpiť hotový popruh. Spôsob úpravy je vždy prispôsobený kvalite kabelky a životnosti materiálov.

V tomto prípade bolo najpragmatickejšie využiť voľný priestor pri zipse a doň vložiť popruh (originálne vonkajšie úchytky sa úplne alebo čiastočne roztrhli). Ide o malú kabelku, ktorá slúži len na maličkosti, po úprave kvalitne drží (pri veľkej kabelke je potrebný iný postup). Kabelky ako aj popruhy sú zo syntetického materiálu. Biely popruh je ušitý z koženky a nespevnený (pri väčšej kabelke je vhodné vo vnútri popruh spevniť, samotná koženka nie je až tak pevná). Čierny popruh je použitý z inej kabelky (karabínka sa zlomila, teraz je skrytá vo vnútri kabelky).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

#popruh #kabelka #oprava rúčky #urob si sám #jednoducho #móda

 

 

Z iného súdka…

Tip ako prekryť reklamné logo na textíliách

Reklamné logo je možné jednoducho prešiť inou látkou alebo prekryť nažehlovačkou dostupnou v galantérií, dnes je ich výber široký.

.

.

.

.

.

#prekryť reklamné logo #odstrániť reklamné logo #textil #urob si sám #jednoducho #móda

 

Jednoduchá recyklácia

14.02.2021

Keď sú všetky obchody zatvorené, tieto rúška boli ušité zo starých bavlnených nohavíc. Dvoj aj trojvrstvové látkové rúška vznikli recykláciou, sú šetrnejšie k životnému prostrediu (v porovnaní s jednorázovými rúškami) a je možné ich vyprať aj jednoducho v práčke. Môžu byť aj kombinované s FFP respirátormi, aby ladili s outfitom. Pri oprave bundičky [...]

Rúška, aktuálna povinná súčasť outfitu

31.12.2020

V týchto krušných časoch, ktoré neočákavane v roku 2020 nastali, sa stali rúška potrebnou a každodennou súčasťou nášho vychádzania von či do práce. Prvé rúška som amatérky ušila ešte v marci a apríli, keď boli všetky obchody takmer zo dňa na deň zatvorené a musela som improvizovať a použiť naozaj iba doma dostupné materiály. Kvalitné trojvrstvové rúška boli [...]

Ako jednoducho ručne opraviť výstrih na dámskom oblečení

29.12.2020

Blúzka peknej marhuľovej farby, no s efektom „rozpáraného výstrihu“, teda bez obšitia či obnitkovania. Je to vecou vkusu, ja preferujem tradičné opracovanie, nejako sa mi viac hodí k office outfitu. Neopracované zakončenie látky som vo výstrihu iba ručne prichytila z vnútornej strany. Bola tam dvojitá látka, preto nie je na vonkajšej strane nič vidieť, všetky stehy sú z [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

uniprasma

Foto blog o úprave oblečenia a doplnkov, recyklácií, tvorbe nových kúskov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 122110x
Priemerná čítanosť článkov: 3816x

Autor blogu